Az erogén zónák nyomában

Az erogén zónák nyomában

Emlékszik arra a Barátok közt epizódjára, amelyben Monica egy diagramot rajzol Chandlernek, amely feltérképezi egy nő fő erogén zónáit? Monica szerint (és a ’90-es években!) hét erogén zóna létezik – de ez nagy alulbecslés. Sőt, egy nagyon rosszindulatú szóbeszéd szerint a férfiaknak csak egyetlen egy erogén zónából állnak. Ez azonban messze nem így van.

Az alábbiakban több mint 30 erogén zónáról tárgyalunk, köztük olyanokról is, amelyek korábban talán ismeretlenek voltak az Ön számára.

Mik azok az erogén zónák?

Az erogén zónák a test azon részei, amelyek érzékenyebbek az élvezetes érintésre, és könnyebben stimulálhatók, mint a test többi része, hogy izgalmat keltsenek.

A test bizonyos területein, beleértve az erogén zónákat is, nagyobb az érintési receptorok sűrűsége. Ezért az ujjbegyei érzékenyebbek az érintésre, mint a könyökük. Az érintésreceptorok reagálnak az érintésre, és az információt az idegrendszeren keresztül továbbítják az agy szomatoszenzoros kéregnek nevezett területére. A szomatoszenzoros kéreg nemcsak az érzékszervi információkat dolgozza fel, hanem érzelmeink és hangulataink szabályozásában is részt vesz.

Az erogén zónák stimulálása intenzíven örömteli szintre emeli a szexet, és némelyikük hozzájárulhat az orgazmushoz. A jelentések szerint a nők 12%-a képes orgazmusra csak a nem genitális erogén zónák stimulálásának köszönhetően.

Az erogén zónák térképe

Az erogén zónákkal az a helyzet, hogy mindenkinél különböznek. Míg néhány embert eksztázisba ejt a hátuk érintése vagy a nyelv a lábujjakon, mások ugyanazt a cselekedetet nem tekintik másnak, mint bosszantó csiklandozásnak.

Azonban csak azért, mert nem mindenki érzi erogénnek minden testrészét, még nem jelenti azt, hogy a testnek vannak olyan részei, amelyeket „nemerogénnek” lehet nevezni.

 

Egy 2016-os tanulmány megállapította, hogy gyakorlatilag minden testrész erogén zónának tekinthető a szex során.

 

A jól ismert erogén zónák

Az idegek az idegrendszer fő kommunikátorai, elektromos jeleket szállítanak a test különböző részeire és onnan. Az idegvégződések gyűjteménye idegkötegként ismert. Úgy gondolják, hogy az erogén zónák sok idegköteget tartalmaznak, ezért olyan érzékenyek az érintésre.

Mell

A mell az egyik klasszikus erogén zóna. Nem csak azért érzi jól magát, mert tele van idegvégződésekkel, hanem azért is, mert sok pszichológiai asszociáció van közte és a szex között. Szorítsd, nyald, harapd, náspángold – ha a mellekről van szó, a lehetőségek végtelenek.

Mellbimbók

Ami a mellbimbókat illeti, ez változó Vannak, akiknek rendkívül érzékenyek a mellbimbói, és akár csak a mellbimbó játéktól is képes az orgazmusra. (És ez nem kifejezetten a nőkre vonatkozik – a férfiak mellbimbó játéka is valami!)

De lehet, hogy mások nem találják túl izgalmasnak az érintést, különösen akkor, ha valamilyen mell- vagy mellkas műtéten estek át, ami károsíthatja a idegeket a területen, és csökkenti az érzékelést. Próbálkozzon enyhe csípéssel, szopással, jégkockákkal, forró lehelettel vagy apró harapdálással.

Ajkak

Az ajkak az arc legerotikusabb része: tele vannak idegvégződésekkel. Enyhén dörzsölheti a saját ajkaival vagy ujjaival a bizsergő hatás érdekében. Próbáljon meg az ajkaiban tapasztalható érzésekre összpontosítani. Meg fog lepődni, milyen jó érzés.

Kutatások kimutatták, hogy a csókolózás során neurotranszmitterek szabadulnak fel, amelyek fokozzák a hangulatot és szabályozzák a szexuális vágyat, valamint a csókolózás számos egyéb előnyét is.

Nyak

Csókolás, rágcsálás vagy édes semmi nyakba suttogása az élvezet borzongását küldheti végig a testén. Miért olyan jó érzés? A nyak bőre nagyon vékony, és egy egész csomó érzőideg van ott.

Belső comb

A belső combok érintése sok embert megvadít. Mivel olyan közel vannak a nemi szervekhez, nem nehéz elképzelni, miért olyan népszerű ez a bizonyos erogén zóna.

Popsi

A fenék megragadása, masszírozása, simogatása és fenekelése azért olyan jó érzés, mert fokozza a véráramlást a területen, amely természetesen nagyon közel van a nemi szervekhez. Tehát miért ne szánna egy kis időt egy fenék masszázsra?

 

Ha a jól ismert erogén zónák stimulálása nem lenne elég, talán jól jöhet egy kis segítség például a Stoporex® Klasik kapszula formájában.

 

Erogén zónák, amelyekre talán nem is gondolt

Ezek némelyike meglehetősen nyilvánvaló, de mások meglephetik Önt.

Fejbőr

A fejbőr egy erogén zóna, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Stimulálható tápláló hajolajjal, ujj masszázzsal, finom nyomással és gyúrással. A vibráló hajkefék is szórakoztatóak lehetnek. A szexuális játék során végzett hajhúzást is gyakran értékelik. A fejbőr nyalogatása és megcsókolása (különösen a kopaszoknál) izgató lehet az ajándékozó és a fogadó számára egyaránt.

Fül

A fülek tele vannak idegvégződésekkel, csaknem annyival, mint a kezek és lábak. Ezenkívül a fülek a test érzelmileg sérülékeny részén találhatók: közel az archoz. Ez érzelmileg bensőségessé és érzékennyé teszi az érintést.

Ujjaival, ajkaival vagy nyelvével stimulálja őket. Bekapcsolhatja kedvenc zenéit vagy akár audio erotikát is, egy másfajta stimuláció érdekében!

Köldök

A köldök és az alsó gyomor hatalmas izgató gombok a hüvely- és a pénisztulajdonosok számára egyaránt. Mivel közel vannak a nemi szervekhez, a kézzel és szájjal való stimulációnál a vér a főbb erogén zónákba zúdul.

Ez a terület tökéletes valamilyen hőmérsékleti játékhoz, például forró törlőkendővel vagy jégkockával a területen az orális szex felvezetéseként.

Derék

A sacrum, azaz a fenékránc feletti rész rendkívül érzékeny terület, mivel a keresztcsonti idegek a medencéhez kapcsolódnak. Sok ember sebezhetőnek érzi magát, ha hátulról megérintik őket, nemtől függetlenül . Így nem meglepő, hogy ennek a területnek a legkisebb érintése is miért okozhat bizsergést vagy örömet.

Lassan kefélje át a területet a körmével, csiklandozza meg valami könnyűvel, például tollal vagy szatén kendővel, vagy egyszerűen használja az ajkát és a nyelvét. Ha valami keményebbre vágyik, javasoljuk a golyós vibrátor használatát a terület stimulálására.

Belső karok

Ha már volt stimulálva a karja hajlatában a hónalja felé, tudja, milyen érzékeny lehet ez a terület. Még csiklandozó érzést is kivált, mert itt olyan vékony a bőr.

Ezt a csiklandozó érzést azonban kellemesebbé alakíthatja a megfelelő érintéssel.

Enyhén érintse meg partnerét a csuklója és a könyöke között, majd fusson tovább a hónalj felé. Ha ez túl csiklandozónak tűnik számára, masszírozhatja is a területet a kevésbé intenzív érzés érdekében.

Hónalj

Igen, a hónalj szuper szexi lehet – különösen akkor, ha izzadt, és a feromonok már játszanak! Sok embernek nagyon csiklandozó a hónalja, és ez az érzés könnyen átcsúszik szexuálisan izgalmas érzéssé, ha szex közben megérinti a gödröket.

A hónalj csókolása és ingerlése szexi lehet, különösen azért, mert ez egy olyan zóna, amelyet nem érintenek gyakran, így érzékenyebb, mint a test számos más része.

Csukló

A csukló testünk egyik legkényesebb része, ezért ha erősen megérintik, akkor sebezhetőnek érezhetjük magunkat, de ha olyan valakivel vagyunk, akiben megbízunk, akkor élvezzük. A nyomással való játék nagyszerű módja annak, hogy felfedezzük a csuklóval való élvezetet.

Kezek

A kezeknek ujjai vannak, és az ujjak tökéletesek a szopáshoz. Miért olyan jó érzés? Nos, az ujjainknak sok idegvégződése van, amelyek segítségével felismerjük, hogy mit érintünk – ráadásul az ujjainkat szívó valakinek a látványa mindenféle erőjáték-dinamikát ébreszthet, ami nagyon dögös lehet.

Térd hátsó része

A térd hátsó részén lévő bőr vékony és érzékeny. Játsszon különböző érintésekkel, és figyelje, mitől „gyengul a partnere térde“…

Láb és lábujjak

A láb különösen népszerű erotikus zónaként ismert, és ennek pszichoanalitikus magyarázata lehet: Kúszás közben az egyik első dolog, amit a baba meglát, az a láb, és így a libidin energia a lábfej felé húzódik, és ez egy olyan terület lesz, amerre a szexuális energiánkat vezetjük. Akár van egy adott affinitása a lábhoz, akár nem, e területen végzett stimuláció gyakran csodálatos érzés lehet.

Ha még nem ismeri a lábjátékot, arra biztatjuk, hogy kreativitással és magabiztosan közelítse meg a területet. Váltakozva lágy és határozott érintést végezzen, és használja a szájat, a nyelvet, az ujjakat és még a nemi szerveket is a láb stimulálására.

Ez a terület némi kísérletezést igényel, és az eredmények robbanásszerűek lehetnek.

A reflexológusok tudják, hogy a lábak tele vannak nyomáspontokkal, amelyek megfelelő stimuláció esetén megkönnyebbülést, élvezetet és erotikus energiát sugározhatnak az egész testbe.

Az agy

Az agy a legfontosabb nemi szervünk! Nélküle elveszünk. Mindent, amit szexinek vagy izgatónak találunk, át kell szűrnünk az agyunkon keresztül; ez számos ember erogén érzéseinek kiindulópontja.

Az agy valóban az, ahol minden varázslat megtörténik. Ha partnere elméjét érzéki élvezetben tartja, fantasztikus eredményeket fog elérni. Nos, az agy az egész szexuális művelet központja. Adatokat fogad, jeleket küld a szervezetbe, szerelmi hormonokat (dopamint, szerotonint) szabadít fel, és utasítja a testet, hogy reagáljon. Legyen boldog az agy, és a test reagálni fog.

Hogyan csináljuk?

Az erotikus tartalom nézésétől a megfelelő szexuális kontextus beállításáig – valamint a stresszes tényezők, például a párkapcsolati problémák kiküszöböléséig – minden segíthet.

Tetoválások

A tetoválások erogén zónákká válhatnak, mert az ismétlődő tű-bőr érintkezés, amely létrehozza őket, tudat alatt érzékenyebbé teszi ezt a területet. A művészet mintája ad a partnernek valamit, amire összpontosíthat, nyomon követheti a nyelvével vagy az ujjaival. Gyakran jobban tudatában is vagyunk azoknak a területeknek, amelyeken tetoválásaink vannak, és ez lehetőséget ad az izgalomra.

Erogén zónák a hüvelyi régióban

Ezek elég nyilvánvalónak tűnhetnek, de a hüvely és a pénisz régiói számos egyéb erogén zónát tartalmaznak.

Csikló

Az erogén zónákról szóló vita nem teljes a csikló megemlítése nélkül. Valószínűleg ez a legismertebb (bár híresen elhanyagolt) erogén zóna a hölgyek testén. A csikló a szexuális élvezethez kapcsolódó egyik elsődleges terület. Valójában, mivel a csiklónak nincs szaporodási funkciója, sok tudós úgy gondolja, hogy kizárólag szexuális élvezet céljából létezik. Hihetetlen 8000 idegvégződést tartalmaz.

Mint minden, ami a szexhez kapcsolódik, a kommunikáció kulcsfontosságú a csiklófeltárásban. Finoman irányítsa partnerét, hogyan szereti, ha megérinti. Azok számára, akik szeretnének egy kis útmutatást kapni partnerükhöz, azt javasoljuk, hogy először a csikló körüli enyhe érintéssel kezdjék. Figyelje meg, hogyan reagál partnere. Ha mindketten tovább akarnak menni, menjen közelebb magához a csiklóhoz, miközben az ajkával, nyelvével és ujjaival enyhén érintse meg. Ha mindketten ki akarják próbálni a közvetlen stimulációt, próbálják ki, de először lassan és lágyan.

Vannak, akik azt tapasztalják, hogy a csiklójuk nem különösebben érzékeny. Ha ez a helyzet az Ön esetében, akkor lehet, hogy egy közvetlenül a csiklóterületre felvitt érzésfokozó termék segíthet.

Hüvelycsatorna

Miért olyan jó érzés a hüvelyen keresztüli behatolás? A hüvelyi stimuláció aktiválja a mediális kérget (mediális paracentrális lebeny). Ez a terület az érzékszervi kéregben található, az agy azon területén, amely fogadja és értelmezi a szenzoros stimulációt. Az élvezet nagy része a hüvelycsatorna első 5 centiméteréből származik, tehát a mélyebb nem feltétlenül jobb. Használja ujjait, játékokat vagy a péniszét a hüvelycsatorna stimulálásához.

Hüvelyi ajkak

A hüvelyi ajak, más néven nagyajkak és kisajkak (labia majora és minora) igazán érzékeny erogén zóna lehet. A kisajkak egy merevedési szövet magját és nagyon sok idegvégződést tartalmaznak. Ha finoman simogatja vagy az ujját végighúzza az ajkakon, az növelheti az izgalmat és a nedvességet. Ahogy egyre jobban izgul, a vér erre az erősen vaszkularizált területre zúdul, és az ajkak tapintása lágyabbá és hajlékonyabbá válik.

A jobb stimuláció érdekében használjon síkosítót vagy saját személyes kenőanyagot az érintéshez. Győződjön meg arról, hogy olyan síkosítót használ, amely kíméli a hüvely pH-ját.

Méhnyak

Ez a zóna nem mindenkinek való – néhány hölgy számára a méhnyak stimulálása egyszerűen kényelmetlen lehet. De ha ez olyan dolog, ami működik az Ön számára, akkor mélyen intenzív orgazmushoz vezethet, amelyet néha cervikális orgazmusnak is neveznek.

A méhnyak stimulálásához szexjátékra vagy péniszre van szükség, hogy behatoljon a hüvelybe, mivel az ujjak általában nem érik el. Masszírozza a nyaki nyílást (nem lehet és nem is szabad áthatolni rajta) a játékkal vagy a pénisszel, amíg el nem kezdi érezni az öröm hullámait.

Minden kísérlet arra, hogy stimulálják ezt a területet, a megfelelő izgalmi szinttől függ. Tehát győződjön meg róla, hogy partnere már kellően „felmelegedett“.

G-pont

A hüvely elülső falán található G-pontról azt gondolják, hogy egy kis idegvégződés-köteg, amely ingerléskor nagyon kellemes érzést kelthet. Néha úgy írják le, mint egy szivacsos, dió méretű halom, bár egyes szakértők úgy vélik, hogy ez a folt valójában csak az a terület, ahol a hüvely, a húgycső és a csikló belső része metszi egymást.

Az ívelt vibrátor vagy a G-pont vibrátor használata a legjobb megoldás.  Vigyen fel elegendő kenőanyagot. Használja az ujját vagy a játékot felfelé ívelve a köldöke felé, és hajtson végre ide-oda mozdulatot. Próbáljon ki különböző nyomásokat. Aztán, ha megtalálta a legjobbat, tartsa meg mindaddig, amíg az érzések fel nem épülnek, és átveszik a testet.

A-pont

Az A-pont az elülső fornix erogén zóna beceneve, egy olyan terület, ahol szintén sok idegvégződés van. A méhnyak és a hólyag között található, néhány centiméterrel a G-pont után. Az A-pont stimulálásának legjobb módja egy hosszabb G-pont játék. Olyan pozíciókat is alkalmazhat, amelyek mélyebb behatolást tesznek lehetővé, például kutyus pózban.

U-pont

Az U-pontot a húgycsőről (urethra) nevezték el. A húgycsőnyílás felett és körül elhelyezkedő, rendkívül érzékeny és orgazmusos szöveti területen található. Ha ezt a területet stimulálják, orgazmikus válasz lép fel. Ezen a területen finom szövetek találhatók, így a könnyű érintés és a gyengéd stimuláció kulcsfontosságú. A túl erős dörzsölés diszkomfortot okozhat! (Vigyázzon a szexhez kapcsolódó húgyúti fertőzésekre is.)

 

Azon hölgyek számára, akik minőségi és egészséges szexuális életet szeretnének élni ajánljuk a Stoporex® Women étrend kiegészítőt, amely alátámasztja (nem csak) a szexuális funkciók tökéletes működését

 

Erogén zónák a pénisz régiójában

A nemi szervek a leggyakrabban ismert erogén zónák és a szexuális izgalom végső forrása. Férfiaknál a nemi szervek területén a specifikus erogén zónák közé tartozik a pénisz feje (vagy makkja), a frenulum (a bőr, ahol a szár és a fej találkozik), a fityma (körülmetéletlen férfiaknál), a herezacskó, a gát a bőr a pénisz és a végbélnyílás között), és a prosztata (a végbél belsejébe nyúlik).

Makk

A pénisz feje vagy a makk a pénisz legérzékenyebb része, több ezer idegvégződéssel. Ezért különös figyelmet kell fordítani rá. Az egyéni játék során különféle játékokat használhat, amelyek a péniszre fókuszálnak a gyengéd és az intenzív stimuláció érdekében.

Ha van párja, használhatja síkosított kezeit, és ujjaival fogja körbe a hegyét. Ezután átdörzsölheti nedves ajkával a húsos fejet, nyelvvel körbejárja a peremet, és végül szájába veszi a makkot.

Frenulum

A legtöbb pénisztulajdonos számára rendkívül érzékeny. Hogy a legtöbbet hozza ki ebből a pontból, használja a hüvelykujját az érintéshez szóló játék közben. Az előjáték során megmondhatja partnerének, hogy használja a nyelvét, és szenteljen figyelmet ennek a pontnak.

Fityma

A fityma tele van idegvégződésekkel, ezért erogén zónának tekinthető. Enyhén nyalja meg a nyelvével – de természetesen először kérdezze meg partnerét, hogy szereti-e ha megérinteni a fitymát, vagy nem.

Végbélnyílás

A végbélnyílásban sok idegvégződés van, ami növeli erogén zónaként való népszerűségét. Ezenkívül lehetőséget kínál arra, hogy élvezze “a teltség érzését és az élvezetes nyújtást. Az anális játéknál arra kell koncentrálni, hogy lassan csinálja, és legyen kéznél sok síkosító. Kezdje azzal, hogy hüvelykujjával vagy ujjával finoman nyomja meg a nyílást, és masszírozza körbe. Ha ez jó érzés, akkor egy ujjal, vagy anális játékkal folytathatja.

Prosztata

A prosztata körülbelül dió méretű, és néha a „férfiak G-pontjának” is nevezik. A prosztata különösen észbontó erogén zóna. Illesszen be egy jól bekent ujjat néhány hüvelyknyire a végbélbe, és gyakoroljon elegendő nyomást, hogy elérje a keresett kellemes érzést. Kifejezetten prosztata masszázshoz tervezett játékkal is kezdheti, ha bizonytalan abban, hogy hol kezdje, vagy csak a következő szintre szeretné emelni a dolgokat.

 

A még élvezetesebb szexuális élet érdekében fedezze fel a stoporex.hu webáruház kínálatát, amelyben számos, már bizonyítottan hatásos, vágyfokozó, erekciót támogató, ill. a szexuális egészséget elősegítő táplálék kiegészítőt talál.

 

Felhasznált források:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük